Tichelaar begint taak als informateur voor nieuw gemeentebestuur stad Groningen

GRONINGEN - De Drentse Commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar kan morgen beginnen als informateur voor een nieuw gemeentebestuur voor de stad Groningen.

Tichelaar gaat onderzoeken welke kansen er zijn voor een coalitieakkoord tussen VVD, SP, D66, CDA en de PvdA. De PvdA in de stad Groningen heeft vanmiddag besloten te willen blijven besturen en niet de oppositie in te gaan.


Crisis binnen PvdA stad

De PvdA in de stad verkeert in een crisis. De leden namen donderdagnacht met een kleine meerderheid een motie aan tegen demissionair wethouder Frank de Vries en fractievoorzitter Arjan de Rooij. Beide PvdA-prominenten kregen het verzoek om op te stappen en daar gaven ze gehoor aan.

De gemeenteraadsfractie kwam vrijdag aan het eind van de middag bijeen om te praten over de toekomst van de partij. Als de PvdA had besloten om in de oppositie te gaan, dan zou dat voor het eerst zijn geweest in de 88-jarige geschiedenis van de partij.


Henk Brink vertegenwoordigt Drenthe

Tichelaar benadrukt dat hij de gesprekken niet ingaat als vertegenwoordiger van het Drents openbaar bestuur. Gedeputeerde Henk Brink (VVD) vertegenwoordigt onze provincie op het moment dat de besprekingen in Groningen raken aan de Drentse belangen op het gebied van openbaar vervoer. Onderwerp van de gesprekken is namelijk ook de bereikbaarheid van Groningen voor Drentse forenzen en studenten.

Deel dit artikel: