Thuiszorg wil met gemeente Emmen naar Den Haag

EMMEN - Thuiszorgorganisaties in Emmen en de vakbond AbvaKabo/FNV roepen de gemeente Emmen op om samen richting Den Haag te gaan.
Daar moet extra geld vandaan komen, om forse bezuinigingen op de huishoudelijke zorg in Emmen terug te draaien. Ze deden die oproep zaterdag in het Radio Drenthe-programma Cassata aan wethouder Henk Jumelet.

Die moet fors snijden in huishoudelijke verzorging, omdat de kosten in Emmen 23 miljoen bedragen terwijl de rijksbijdrage 13 miljoen is. Emmen snijdt daarom fors in de thuiszorg, waardoor massaontslag dreigt.

Volgens vakbondsbestuurder Riek van Kampen en actievoerster Anja Midden zijn er nu twee partijen aan zet, om afbraak van de thuiszorg te voorkomen.
Donderdagavond is er een betoging in Emmen waarbij de vakbond en de actiegroep 'Wij zijn de Thuiszorg Emmen' zoveel mogelijk handtekeningen willen inzamelen voor een petitie. Daarin pleiten ze voor thuiszorg op maat.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.