Drenthina is koppositie kwijt na nederlaag

VOETBAL - Drenthina is de koppositie in de tweede klasse J kwijtgeraakt, na een 1-3 nederlaag tegen ZFC Zuidlaren.
De Emmenaren stonden vanaf de tiende minuut al met een man minder op het veld, na een rode kaart voor de doelman. Zuidlaren kwam op voorsprong via Van Wiering en voor rust maakte Poorta er 0-2 van. In de tweede helft bracht Jonkers de bezoekers op 0-3. Met nog een half uur te spelen deed Holties wat terug namens de thuisploeg, maar verder kwam Drenthina niet, dat zo de tweede nederlaag van het seizoen leed. De ploeg uit Emmen maakte de wedstrijd af met negen man, omdat Boersma in de laatste minuut nog een rode kaart kreeg.

LTC

In de eerste klasse E won het Asser LTC met 1-0 van de nummer twee in de stand, d'Olde Veste uit Steenwijk. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd diep in blessuretijd gemaakt door David Modderman. In de 92ste minuut dacht d'Olde Veste dat het met drie punten naar huis zou gaan, maar hun treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Een minuut later telde de treffer van Modderman aan de andere kant wel.

FC Meppel

In de eerste klasse D slaagde hekkensluiter FC Meppel er wederom niet in de eerste overwinning van het seizoen te boeken. De ploeg verloor op bezoek bij DOS Kampen met 3-1. Bij rust stond het 1-0. Tien minuten na de pauze kwam DOS op 2-0. Meppel bracht de spanning terug in de wedstrijd met de aansluitingstreffer een kwartier voor tijd. Maar in de 88ste minuut besliste DOS het duel door de 3-1 te maken.

BSVV

In de derde klasse D verloor BSVV met 1-2 van koploper Gorecht. Anton Woltring opende in de twintigste minuut de score. Een kwartier voor tijd maakte diezelfde Woltring, met zijn twaalfde van het seizoen, ook de 0-2. Beide treffers vielen na slecht uitverdedigen van de ploeg uit Bovensmilde. In de tachtigste minuut maakte Rob Bruinsma de aansluitingstreffer. Zijn broer Koen was in blessuretijd dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal ging er niet in.