Sensationele zege WKE bij ADO'20

© archief
VOETBAL - Topklasser WKE won vanmiddag met 3-4 van ADO'20 uit Heemskerk. De Emmenaren toonden veerkracht door terug te komen van een 3-1 achterstand.
Bij rust keek WKE tegen een 2-1 achterstand aan. Will Koops had namens WKE de score geopend in de dertiende minuut, maar door een treffer Joey Carolina in de 22ste en een eigen doelpunt van Danny Holband in de 44ste minuut kwam de thuisploeg langszij.

Kort na rust maakte Clive Keus er 3-1 van. WKE begon aan een inhaalrace en door doelpunten van andermaal Koops en Erwin Buurmeijer kwam de koploper in de topklasse weer op gelijke hoogte. In blessuretijd schoot Buurmeijer de winnende 3-4 binnen. WKE speelde toen al met tien man, na een rode kaart voor Anton Jongsma.

"De rode kaart van Anton was terecht. Hij haalde zijn gram, nadat hij onderuit was gehaald. De overwinning is echt een prestatie van het collectief. Ik ben trots op het team, dat heeft geknokt voor dit sesultaat. Verdiend was het niet. Zeker na de 3-1 had ADO'20 kansen genoeg om de vierde, vijfde en zesde te maken", aldus WKE-trainer Hendrik Oosting.