SC Erica verliest topper in 1e klasse F van FVC

VOETBAL - SC Erica verloor de topper tegen FVC uit Leeuwarden. Voor eigen publiek ging de nummer twee in de eerste klasse F met 0-2 onderuit tegen de koploper.
Erica was de eerste tien minuten beter, maar zakte daarna terug. FVC kwam in de achttiende minuut op voorsprong. Vijf minuten later maakte René Hoen, na balverlies in de opbouw bij Erica, de 0-2. In de tweede helft ging de thuisploeg alles of niets spelen en kreeg het ook kansen, maar de uitstekend keepende Sander Schaafsma van FVC hield zijn doel schoon. Één keer was zelfs hij gepasseerd, maar Erica-invaller Jorik Beukers kopte de bal niet in maar uit het doel. In de slotseconden kreeg Erica-speler Norman Loves nog een rode kaart na een opstootje.

Door de nederlaag zakt SC Erica naar de derde plek in de eerste klasse F en heeft nu vier punten achterstand op koploper FVC.