Kritiek op OM over snelrecht rellen Haren

HAREN - Er is steeds meer kritiek op het optreden van het Openbaar Ministerie in het strafproces tegen de verdachten van de facebookrellen in Haren.

Strafpleiter Mathieu van Linde, die één van de verdachten bijstaat, vindt dat het OM de kwaliteit van het eigen werk uit het oog verliest door overhaast te werk te gaan. Hij zegt dat de manier waarop daders de schade zouden moeten betalen onuitvoerbaar is.Van Linde pleit voor een betere kwaliteit door het snelrecht na een paar maanden toe te passen. Het Openbaar Ministerie is het niet eens met de kritiek en zegt dat er niets mis is met de dossiers.

Politiebond

De politiebond NPB liet zich vorige week al kritisch uit over de kwaliteit van het onderzoek en de hoogte van de opgelegde straffen. Ook de Groninger rechtbank mengde zich in de discussie. Het snelrecht zou te snel zijn toegepast. Het Openbaar Ministerie wijst alle kritiek van de hand. Er zijn geen overhaaste beslissingen genomen en met de inhoud van de dossiers is niets mis, aldus een woordvoerder.


Minderjarigen

Vandaag staan opnieuw elf verdachten terecht voor hun aandeel tijdens de rellen in Haren, ruim drie weken geleden. Het gaat om minderjarige verdachten, waarvan de jongste vijftien jaar is.

Meer over dit onderwerp:
Haren
Deel dit artikel: