Zuidlaardermarkt van start

ZUIDLAREN - De Zuidlaardermarkt is vanochtend om 06.00 uur van start gegaan. Het is de 812de editie van de oudste en grootste paarden- en warenmarkt van West-Europa.

Volgens marktmeester Jaap Mellema is de markt vannacht al goed van start gegaan. De eerste paarden werden tijdens de Zuidlaardernacht aangevoerd. "Het weer is goed, dus dat is een bijzonder goed begin,"aldus de marktmeester. Jaap Mellema verwacht minimaal tweeduizend paarden en pony's.


Handel

Volgens de marktkoopmannen is het rustig op de Zuidlaardermarkt. Toch loopt de handel goed. Zo had een marktkoopman uit Hellendoorn rond 08.30 uur vanochtend al 36 van zijn 40 paarden verkocht. Ook worden er bijzondere paarden verkocht, waaronder de Shire. Het oudste en grootste trekpaardenras, afkomstig uit Engeland.


Warenmarkt

Bij de kraampjes op de Zuidlaardermarkt is het erg druk. Dit heeft ook te maken met het regenachtige weer. Ondanks de regen blijven de bezoekers wel op de markt, maar schuilen ze in de kraampjes. De Zuidlaardermarkt is een jaarmarkt met ambulante handelaren. Volgens bezoekers is er voldoende aanbod. De markt heeft een lengte van 4,2 kilometer.


Zie ook:

- Nacht van Zuidlaren rustig verlopen


Meer over dit onderwerp:
Zuidlaren
Deel dit artikel: