Meer paarden op Zuidlaardermarkt

ZUIDLAREN - Er zijn dit jaar 2352 paarden aangevoerd op de Zuidlaardermarkt. Dit zijn er meer dan vorig jaar. De organisatie is trots op deze cijfers.

In 2011 werden er bijna 2100 paarden aangevoerd. Ook dat jaar was er een stijging in het aantal paarden op de Zuidlaardermarkt ten opzichte van het jaar daarvoor. Het aantal ezels is wel gedaald. Vorig jaar stonden er tien ezels op de markt, dit jaar waren dat er negen.


'Zuidlaardermarkt interessant'

Burgemeester Frank van Zuilen is blij met de stijging. "Landelijk zie je een daling van 20 procent en wij hebben een stijging van 10 procent. Daar ben ik heel trots op". Als verklaring voor de stijging geeft de burgemeester de interesse vanuit kopers. "Wij zijn niet alleen interessant voor verkopers, maar ook voor kopers. Juist omdat kopers uit heel Europa naar Zuidlaren komen, blijven de verkopers ook komen".


Nacht van Zuidlaren

Het is de 812de editie van de Zuidlaardermarkt. De grootste paarden- en warenmarkt van West-Europa. Volgens de politie is de nacht van Zuidlaren rustig verlopen. In totaal zijn er drie personen aangehouden. Bij alcoholcontroles werden vier automobilisten beboet voor rijden onder invloed.


Zuidlaardermarkt op Unesco lijst

De organisatie wil dat de traditionele Zuidlaardermarkt een plek op de landelijke Unesco lijst van immaterieel erfgoed krijgt. Dat werd vanochtend op een persconferentie bekend gemaakt. De lijst is bedoeld om tradities in ere te houden.


Foto 1: @Danamelina

Foto 2: Vincent Medema


Zie ook:

- Nacht van Zuidlaren rustig verlopen

- Zuidlaardermarkt van start


Meer over dit onderwerp:
Zuidlaren
Deel dit artikel: