Zorgen over kwaliteit vliegopleidingen

EELDE - De Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers maakt zich grote zorgen over de kwaliteit van Nederlandse vliegopleidingen, waaronder die van de Flight Academy in Eelde.

Uit onderzoek van de vereniging blijkt dat het selectieproces van de piloten die willen starten met de opleiding, de afgelopen jaren veel minder streng is geworden. "Een vak als natuurkunde is geen eis meer om aan een vliegopleiding te kunnen beginnen. Terwijl een vak als natuurkunde absoluut essentieel is voor een vak als vlieger," aldus Steven Verhagen van de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers. De vereniging maakt zich zorgen over de kwaliteit van de afgestudeerde piloten.


Commercieel belang

Volgens Verhagen hebben de vliegopleidingen commercieel belang bij de versoepeling van de toelatingseisen: "Leerlingen betalen een heel hoog bedrag om aan de opleiding te kunnen beginnen. Hoe meer leerlingen je door de school perst, hoe meer inkomsten dat voor de scholen genereert."

Flight Academy Eelde

De vereniging wil niet ingaan op de kwaliteit van specifieke opleidingen, zoals de Flight Academy in Eelde. Onlangs kwamen er nog drie mensen om het leven na een vliegtuigcrash in Amerika. Begin oktober botste een vliegtuig van de Flight Academy in Eelde tegen een ander toestel. Ook dit gebeurde in Amerika. Bij dit ongeluk vielen geen slachtoffers. Volgens Verhagen valt er absoluut geen relatie te leggen tussen de onderzoeksresultaten en de ongelukken in Amerika.

Meer over dit onderwerp:
Eelde
Deel dit artikel: