Lucht basisschool De Akker in Sleen asbestvrij

SLEEN - De lucht op basisschool De Akker in Sleen is asbestvrij. Dat blijkt uit onderzoek dat deze week in de school is uitgevoerd.

De Akker werd begin deze week gesloten, omdat er asbest achter de verwarming was gevonden. Die asbest is niet in filters terecht gekomen en dus heeft het geen gevaar voor de gezondheid opgeleverd. De asbestplaten worden de komende tijd uit de school verwijderd en de overige lokalen worden daarnaast ook volledig gesaneerd. Leerlingen krijgen na de herfstvakantie les op twee verschillende locaties. Hoe lang die tijdelijke locaties blijven is nog niet bekend.


Andere locatie
De kleuters krijgen les in de Ontmoetingskerk in Sleen, groep 3 tot en met 8 in het schoolgebouw van de voormalige basisschool De Krosbulten in Wezup. De kinderen worden met een bus van en naar school gebracht. Ouders krijgen hierover nog uitgebreidere informatie.


Bijeenkomst

Ouders en andere belangstellenden werden donderdagavond door de school en de gemeente Coevorden op de hoogte gebracht van de uitkomsten. De reacties waren opgelucht en de meeste ouders hopen dat de school snel al het asbest laat verwijderen uit de school, zodat hun kinderen weer naar de huidige locatie van De Akker kunnen.


Zie ook;

- Asbestplaten in school Sleen beschadigd

- Basisschool in Sleen dicht na vondst asbest

Meer over dit onderwerp:
Sleen
Deel dit artikel: