FC Emmen-spits Ter Heide opnieuw op tribune

VOETBAL - Ruud ter Heide maakt opnieuw geen deel uit van de selectie van FC Emmen in het uitduel bij AGOVV in Apeldoorn. De spits, oud-spelere van AGOVV, zit net als Jeffrey de Visscher, Elson de Rosario Almeida en Michael Mravec op de tribune.

"Ik maak afwegingen en kijk daarbij naar de tegenstander. AGOVV speelt met centrale verdedigers die statische spitsen volledig opvreten, maar hebben moeite met hele beweeglijke spitsen. Vandaar dat ik Eldridge Rojer als mogelijke invalspits meeneem achter Wout Weghorst", aldus trainer Joop Gall die zijn basiselftal op slechts één positie wijzigt ten opzicht van de laatste wedstrijd tegen MVV. "Marvin Wijks gaat spelen omdat Anmar Almubaraki kampt met de naweeën van een darminfectie. Dat werd twee weken geleden geconstateerd en sinds twee dagen traint hij weer mee. Op advies van de medische staf laten we hem vanaf de bank starten."


In Apeldoorn start de strijd om de tweede periodetitel. "Natuurlijk is het mooi om daarin een rol van betekenis te spelen. Maar ik kijk meer naar de eindstand dan naar één losstaande periode. We staan nu elfde, dat is voor dit moment misschien wel een terechte klassering, al vind ik dat we twaalf punten hadden moeten hebben in plaats van de huidige negen."


Tegenstander AGOVV staat op acht en is een ploeg met niet alleen wisselvallige uitslagen, maar ook met wisselvallig spel. "Dat klopt, maar het is zeker geen slechte ploeg. In elke linie hebben ze kwaliteit. De laatste wedstrijd verloren ze, wel geflatteerd overigens, met 5-0 van Den Bosch. Ze zinnen op revanche. Maar datzelfde geldt voor ons. We gaven het thuisduel tegen MVV in de laatste vijf minuten voor rust uit handen", aldus Gall.


Opstelling FC Emmen: Van der Vlag; Bakkati, Maynard, Van der Linden, Kunst; De Wit, Velda, Bannink; Wijks, Weghorst en MamedovDeel dit artikel: