Onzekerheid voor Dekker door beslissing Rabobank

HOOGEVEEN/EMMEN - De Rabobank stelt alles in het werk om de veldrijdersploeg waar Gert-Jan Bosman uit Emmen deel van uitmaakt, onder te brengen bij de nationale wielerbond KNWU.

Vanochtend maakte de bank bekend te stoppen met het sponsoren van de professionele wielerploegen. Via twitter laat de Emmenaar weten het 'verschrikkelijk' nieuws te vinden dat Rabobank afhaakt.


Erik Dekker

Naast Bosman is ook oud Hoogevener Erik Dekker in dienst bij de Rabobank. Hij is ploegleider bij de profploeg van de heren. Hij heeft een contract voor onbepaalde tijd, wat dat op dit moment waard is, weet hij zelf nog niet.De directie van de bank heeft laten weten de contracten zo veel mogelijk te willen respecteren. Het Rabo-logo verdwijnt in ieder geval zo snel mogelijk van het toneel.


Bom

Dekker zegt te wachten op meer nieuws. "Het nieuws sloeg bij mij in als een bom. Ik kreeg een mailtje waarin werd gesteld dat Rabobank zich terugtrekt uit de wielersport. Net als de media wacht ik af of we meer nieuws krijgen.''

"Het is een schok maar begrijpelijk dat de Rabobank uit de wielersport stapt", zegt Rabo-ploegleider Erik Dekker. Hij vindt het heel frustrerend dat de huidige generatie moet lijden onder de dopingpraktijken van de vorige generatie. Zelf behoorde de oud-Hoogevener als renner tot die generatie. Hij kreeg vanmorgen een half uurtje voordat het persbericht de deur uitging het nieuws te horen van een collega ploegleider.

 

Rapport van Usada
De Rabobank heeft besloten te stoppen met sponsoring na verschijning van het rapport van de Amerikaanse dopingautoriteit Usada. De Rabobank, die in 1996 begon met sponsoring, heeft altijd duidelijk gemaakt dat doping niet zou worden getolereerd. In het rapport van Usada kwam ook aan het licht dat ook bij de Raboploeg sprake is geweest van doping. Dat heeft de Amerikaanse wielrenner Levi Leipheimer, een van de getuigen, onder ede verklaard.

Doping
Dit rapport spreekt volgens de bank boekdelen. Bert Bruggink, lid van de raad van bestuur: ,,Het gaat met pijn in het hart, maar voor onze bank is het een onvermijdelijke beslissing. Wij zijn niet meer overtuigd dat de internationale professionele wielerwereld in staat is om een schone en eerlijke sport mogelijk te maken. Wij hebben niet het vertrouwen dat dit op afzienbare termijn ten goede zal keren.''Meer over dit onderwerp:
Emmen Hoogeveen
Deel dit artikel: