Al 18 Drentse clubs naar tweede ronde beker

VOETBAL - Achttien van de in totaal 30 Drentse clubs, die dit weekend in actie kwamen in de eerste knockoutronde van de noordelijke districtsbeker hebben zich weten te plaatsen voor de volgende ronde. Daarbij één daverende verrassing en dat was de zege van het tweede team van ACV uit Assen, dat thuis na een 1-1 eindstand de koploper in de 1e klasse E, Viboa, na strafschoppen versloeg.

Verder maakten de gerenomeerde clubs in Drenthe geen fout. WKE won bij HODO, de Meppeler hoofdklassers Alcides en MSC versloegen respectievelijk De Blesse en Olyphia en zaterdaghoofdklasser HZVV uit Hoogeveen won met 0-3 bij Staphorst 2.


De lijst met 18 kan nog een lijst met 24 Drentse clubs worden, want in de komende twee weken staan er nog wedstrijden op het programma. Hieronder de 18 Drentse clubs die in de koker gaan voor de loting, die binnenkort in Heerenveen zal worden verricht. De wedstrijden in de 2e knockoutronde worden naar alle waarschijnlijkheid in het weekend van 24 en 25 november gespeeld.


De volgende Drentse clubs bekeren verder: WKE, ACV 1, ACV 2, HZVV, Alcides, MSC, sc Erica, ZBC, Valthermond, SVBO, SVV'04, Zuidlaarderveen, Achilles 1894, Bargeres, VKW, Beilen, Klazienaveen en Peize.


Resterende programma 1e ronde met Drentse clubs:

di. 23 oktober: FC Meppel - Staphorst en Drenthina - Flevo Boys

di. 30 oktober: BSVV - Grootegast, d'Olde Veste '54 - sc Angelslo en CSVC - Tiendeveen

do. 1 november: De Vogels - Gieten

Deel dit artikel: