Coevorden moet extra bezuinigen

COEVORDEN - De gemeente Coevorden bereidt zich voor op ingrijpende bezuinigingen. Het nieuwe kabinet gaat fors bezuinigen en ook de ganzenstad verwacht hier behoorlijke financiële klappen door te krijgen. Dit stelde wethouder Ruud Wilting van Coevorden tijdens de vanmorgen gepresenteerde begroting voor volgend jaar.
Voor 2013 heeft de gemeente een sluitende begroting maar vanaf 2014 verwacht het college financieel zwaar weer. Tot 2016 kan het tekort oplopen tot ruim zeven ton. Volgens Wilting kunnen de belastingen niet continue omhoog gaan omdat ook de landelijke overheid dat al doet. Tot nu toe heeft de gemeente Coevorden altijd de noodzakelijke bezuinigingen kunnen realiseren, aldus de wethouder.

Het tekort in Coevorden komt door de aanhoudende crisis. Door de ontwikkelingen op de woningmarkt zijn de reserves bijna op. De gemeente heeft de afgelopen jaren flink afgeboekt op de grondexploitatie, aldus wethouder Wilting.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.