Celstraf en werkstraffen geëist tegen Drentse fraudeurs

ASSEN - Het Openbaar Ministerie eist tegen de vermeende leider van een groep fraudeurs uit Hooghalen een celstraf van 18 maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk.

De 51- jarige Assenaar wordt gezien als leider van de criminele organisatie. Hij stond vandaag met twee andere verdachten voor de rechter in Assen. Tegen de andere twee verdachten, een stel uit Coevorden, werden werkstraffen van 240 en 180 uur geëist en een aantal maanden voorwaardelijke celstraf. In totaal staan zes verdachten terecht op verdenking van oplichting en lidmaatschap van een criminele organisatie, die opereerde vanuit Hooghalen. Ze zouden meerdere bedrijven voor in totaal 125.000 euro hebben opgelicht. De andere drie verdachten komen niet uit Drenthe.

Ze werkten vanuit een bedrijfspand in Hooghalen en bestelden goederen bij meerdere bedrijven, zoals gereedschap, autobanden, verfproducten en hout. Die spullen werden niet betaald en waren voor de eigenaren niet meer te achterhalen of terug te vorderen. Ook werd bij een tankstation in Hooghalen met onder een valse naam aangevraagde tankpas voor bijna 3.000 euro getankt en niet betaald. Tien bedrijven deden aangifte.


Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: