Geen succes voor Drentse clubs in bekerstrijd

Geen Drents succes in de bekerstrijd
VOETBAL - Het aantal Drentse clubs dat zich heeft weten te plaatsen voor de tweede ronde in de districtsbeker is na dinsdagavond nog steeds 18.
Zaterdageersteklasser FC Meppel verloor op eigen veld met 1-3 van hoofdklasser Staphorst en op het veld van SVBO liet tweedeklasser Drenthina uit Emmen hoofdklasser Flevo Boys flink zweten, maar werd het uiteindelijk 1-2.

In de eerste helft beperkte Drenthina zich tot verdedigen en was Flevo Boys niet bij machte een gaatje te vinden. Na rust leek een stunt in de maak, want Drenthina nam verrassend de leiding dankzij een treffer van Willem Prins. Daarna stelde Flevo Boys orde op zaken. Door twee doelpunten van Jarno van der Wal werd de ploeg van trainer Gerrie Benes uitgeschakeld.

In Meppel verloor FC Meppel van de verrassend sterke hoofdklasser Staphorst. Na een 0-1 ruststand kwam de thuisploeg nog wel terug in de wedstrijd via Symen Jansen, maar daarna sloeg Staphorst alsnog toe. Voor de gasten scoorde aanvoerder Roy Stroeve uit Emmen een keer.