Tynaarlo stuurt financieel topman naar huis

TYNAARLO - De gemeente Tynaarlo heeft financieel topman Henk Heijerman geschorst. Dat is drie weken geleden gebeurd.

De 55-jarige Heijerman, die ook fractievoorzitter is van Gemeentebelangen in Aa en Hunze, zou geen fraude hebben gepleegd. Wat er wel aan de hand is, willen B en W niet zeggen. In een verklaring heeft het college laten weten dat "de schorsing is gebaseerd op een ernstig vermoeden van plichtsverzuim en niet integer handelen." Verder zijn in verband met de kwestie het hoofd van de afdeling en de kassier overgeplaatst.


Niet meer welkom

Heijerman, die verder weinig wil zeggen, gaat gebukt onder de situatie. Zijn leidinggevende gaf hem nog net de tijd zijn computer af te sluiten. Hij mocht nog wat privé-spulletjes pakken. Daarna werd hij naar de voordeur begeleid en moest hij zijn pasje inleveren. Heijerman mag het gemeentehuis niet meer in.


Advocaat

De situatie schaadt Heijerman ernstig, ook in zijn hoedanigheid als fractievoorzitter van Gemeentebelangen in Aa en Hunze. Vooral omdat mensen die horen van de schorsing al vrij snel denken aan fraude. Heijerman zegt alle onderzoeken met vertrouwen tegemoet te zien. Hij heeft advocaat Paul Boontje in Amsterdam in de arm genomen.


Gemeenteraad boos

De raad van Tynaarlo is boos over de handelswijze van het college. De raad vindt dat ze beter geïnformeerd moet worden over de zaak. Wethouder Kosmijer vindt het niet ter zake doen of het college voldoende wist wat er speelde, omdat het college verantwoordelijk is. Hij wil nog niets zeggen over de zaak zolang het onderzoek nog loopt. Daarna wordt volgens hem meteen de raad ingelicht.

Meer over dit onderwerp:
Tynaarlo
Deel dit artikel: