FC Emmen wil revanche na wanprestatie

VOETBAL - Er is maar één woord dat telt voor de spelers en technische staf van FC Emmen in de thuiswedstrijd van vanavond tegen het hoog geklasseerde Helmond Sport en dat is 'revanche'. "Klopt", aldus Gall. "Revanche is een mooi woord, maar de daad moet wel bij dat woord gevoegd worden."

De oefenmeester moet zijn team noodgedwongen op één plek wijzigen (linksback Kunst is geblesseerd en heeft griep), maar doet dat op drie plekken. Alexander Bannink en Norair Mamedov beginnen vanaf de bank. "Spelers noemen dat snel 'geslachtofferd worden', maar zo is het niet. We zijn gewoon niet tevreden. Bannink is een typisch geval van een groeibriljantje, maar moet nog wel wat geslepen worden. Op dit moment wisselen de ups en downs elkaar nog teveel af. Mamedov legt zichzelf heel veel druk op. Hem hopen we door middel van wat luwte uiteindelijk beter te laten spelen, onder het mom van één stapje terug en er dan twee vooruit maken."


Kevin Görtz zal de positie links achterin gaan overnemen van Kunst, op het middenveld is Rutger Worm de vervanger van Bannink en voorin keert Anmar Almubaraki terug in de basis ten koste dus van Mamedov. Weghorst en Wijks zijn de andere twee aanvallers.


Helmond Sport deed lang mee in de strijd om de eerste periodetitel, maar verspeelde de kansen in de laatste drie duels waarin de formatie uit Brabant slechts twee punten pakte. "Het is een ploeg die in ieder geval mentaal heel weerbaar is getuige de 2-0 achterstand bij Go Ahead Eagles vorige week en het uiteindelijke gelijke spel. Ze speelden in die wedstrijd overigens met een geheel andere voorhoede dan de wedstrijden ervoor. Het is afwachten met welke namen ze tegen ons gaan beginnen. Natuurlijk is het prettig om dat zo snel mogelijk te weten in de voorbereiding naar de wedstrijd toe, maar zoals al eerder gezegd. Bij ons leeft iets anders veel meer... Revancheren."

Deel dit artikel: