Drentse journalist schrijft over misstanden in de gezondheidszorg

ASSEN - Journalist Arend van Wijngaarden heeft een boek geschreven over fraude, wanbeleid en zelfverrijking in de gezondheidszorg. Het boek Zeven vette jaren in de zorgbeschrijft hoe de afgelopen jaren in de gezondheidszorg voor honderden miljoenen euro's verspild.
Het boek richt zich op een perdiode van zeven jaar, waarin ook zeven zeer pijnlijke affaires in de zorg op een rij worden gezet. Een voorbeeld is de fraudezaak van Thuiszorg Icare-topman Bart V. Hij werd in 2012 veroordeeld voor miljoenen euro's die voor de zorg waren bedoeld, maar die Bart V. doorsluisde naar Zwitserse bankrekeningen. Maar ook de geruchtmakende zaak van chirurg Nick R in Emmen met zijn dodelijke maagoperaties en de misstanden in zorgboerderij De Groeve worden beschreven.

Oud-minister en zorgverzekeraar Menzis-topman Roger van Boxtel neemt volgende week het eerste exemplaar van het boek in ontvangst.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.