Duister Drenthe trekpleister voor toeristen

ASSEN - Niet alleen hunebedden zijn toeristische trekpleisters voor Drenthe ook het feit dat het bij ons in de provincie nog zo lekker donker en stil is. Dat blijkt uit onderzoek van de Natuur en Milieufederatie Drenthe.


Natuur en Milieufederatie Drenthe heeft onderzocht wat mensen vinden van De Nacht van de Nacht en de Dag van de Stilte in onze provincie. Bijna de helft van de ondervraagden denkt dat er mensen speciaal naar Drenthe komen voor het duister en de stilte en dat dit beschermd moet worden.


Komende zaterdag wordt weer De Nacht van de Nacht gehouden en zondag De Dag van de Stilte. Deze laatste dag werd vorig jaar voor het eerst in onze provincie gehouden.

Regiomanger Dick Dijkstra van de Recron, de bracheorganisatie voor recreactiebedrijven, is blij met de activiteiten die bijvoorbeeld komend weekeinde gehouden worden.


Nacht van de Nacht

In Drenthe wordt met 23 activiteiten stilgestaan bij de Nacht van de Nacht. De Natuur en Milieufederatie Drenthe vraagt voor de achtste keer op deze manier aandacht voor de schoonheid en het behoud van de donkere nacht. Nieuwe activiteiten zijn onder meer een speurtocht naar dassen vanuit de woonwijk Krakeel in Hoogeveen en kaarslichtdiners in Assen en Hooghalen.


Dag van de stilte

Ook zondag zijn er op 15 plekken in onze provincie activiteiten in het kader van de Dag van de Stilte. Zo is er in Assen een stiltewandelin in het Asserbos met aansluitend een stiltediner in het Indonesisch restaurant Xapoe. Opgeven is wel nodig.

De activiteiten zondag zijn terug te vinden op de website dagvandestilte.nl.

Deel dit artikel: