WKE krijgt pak slaag van Achilles'29

VOETBAL - Koploper WKE heeft de eerste echte kraker in de zondagtopklasse verloren. Op bezoek bij naaste achtervolger Achilles'29 in Groesbeek ging de ploeg van trainer Hendrik Oosting met ruime cijfers onderuit: 4-1. Door de nederlaag delen WKE en Achilles'29 nu de koppositie met 25 punten, maar heeft Achilles'29 één duel minder gespeeld.

Het duel was feitelijk al na 45 minuten gespeeld. Op dat moment leidde de thuisploeg namelijk al met 4-0. Na een vroege openingstreffer van Thijs Hendriks, die met een fraaie lob WKE-doelman Diederik Banga passeerde, volgde binnen een halfuur een zuivere hattrick van Achilles’29-speler Freek Thoone.


WKE, dat het in Groesbeek moest stellen zonder de geschorste Anton Jongsma en de geblesseerden Guus de Vries en Robin Demeijer, kwam kort na rust nog terug tot 4-1 door Erwin Buurmeijer maar verder kwamen de Emmenaren niet. Wel moest Dennis Loer nog met twee keer geel en dus rood het veld verlaten. "Vandaag hebben we terecht verloren. Achilles'29 speelde top", was de reactie van trainer Hendrik Oosting.


De nummer 3 in de topklasse, FC Lienden, profiteerde niet. Op bezoek bij ADO'20 verloor de ploeg van oud WKE-trainer André Paus, de rood kreeg in het duel, met 4-3. Lienden heeft daardoor nog altijd vier punten achterstand op Achilles'29 en WKE.Deel dit artikel: