Elma de Vries boekt opnieuw marathonzege

MARATHONSCHAATSEN - Schaatsster Elma de Vries uit Meppel heeft de marathon van Deventer gewonnen. Vorige week won De Vries ook al de marathon van Utrecht. De schaatsster van MK Basics won de massasprint van Foske Tamar van der Wal. Maria Sterk werd derde.
De Vries gaat komend seizoen het marathonschaatsen weer combineren met het langebaanschaatsen. Ze heeft zich inmiddels geplaatst voor het NK afstanden op de 1500 m de 3 km en de 5 km. De afstandskamioenschappen zijn over 2 weken in Thialf Heerenveen.

De ovetwinning bij de mannen in Deventer ging naar Jorrit Bergsma. Hij pakte in zn eentje een ronde voorsprong op het peloton en mocht dus solo naar de finish rijden. Beste Drent bij de mannen was Sander Kingma op de 16e plaats. Ingmar Berga uit Hoogeveen was niet van de Partij in Deventer. Hij wil zich morgen tijdens de IJsselcup, eveneens in Deventer, plaatsen voor de 5km op het NK Afstanden.