Zes Drentse clubs pakken 1e periodetitel

VOETBAL - Zes Drentse amateurclubs zijn na acht competitiewedstrijden al zeker van nacompetitievoetbal voor promotie. Alcides, DZOH, Rolder Boys, Dwingeloo, Ruinen en Elim wonnen de 1e periodetitel.

Alcides deed dat in de zondaghoofdklasse C door op bezoek bij OJC Rosmalen met 1-4 te winnen, terwijl naaste concurrent Be Quick 1887 haar eerste nederlaag leed bij Juliana'31.


In de zondag 2e klasse L was er feest voor Rolder Boys. De ploeg van trainer Martin Drent legde beslag op de eerste prijs van het seizoen door met 3-2 te winnen van FC Ter Apel'96. Daardoor waren de Roldenaren niet meer te achterhalen voor SVBO, dat wel won van HODO, maar twee punten te kort kwam. Rolder Boys eindigde met 20 punten en SVBO met 18.


Dwingeloo sleepte ondanks een 0-0 gelijkspel bij Beilen de eerste periodetitel in de zondag 3e klasse B in de wacht. De twee overgebleven concurrenten, Steenwijkerwold en Wacker, verspeelde namelijk ook punten waardoor Dwingeloo op doelsaldo de eerste prijs van dit seizoen pakte.


Voetbalvereniging Ruinen veroverde de eerste periodetitel in de zondag 4e klasse B, door een 1-6 zege bij Donkerbroek. SV Hoogersmilde pakte in deze klasse in de eerste acht duels overigens evenveel punten, maar met een beduidend minder doelsaldo (+22 ten opzichte van +13)


DZOH pakte zaterdagmiddag de periode door bij SVN'69 in Nijeveneen met 3-5 te winnen. Concurrent Gorecht verloor thuis van SJC, waardoor DZOH zelfs met een wedstrijd minder gespeeld de periodetitel al binnen heeft.


Sportclub Elim, uitkomend in de zaterdag 4e klasse C, won vorige week al de eerste periodetitel.

Deel dit artikel: