Van der Linden en Maynard onzeker voor bekerduel in Rijnsburg

VOETBAL - FC Emmen wacht dinsdagavond een pittige kluif om de laatste 16 te bereiken in de strijd om de KNVB-beker. De ploeg van trainer Joop Gall speelt de uitwedstrijd bij Rijnsburgse Boys, de ploeg die de afgelopen twee seizoenen als derde en tweede eindigde in de zaterdagtopklasse.

Op dit moment staat Rijnsburgse Boys op de zevende plaats in de topklasse en is het bezig aan een wisselvallig seizoen. Maar in de vorige bekerronde versloeg de formatie van trainer Niek Oosterlee wel Volendam met 1-0 en afgelopen zaterdag werd met 1-1 gelijk gespeeld bij koploper GVVV. "Van onderschatting mag geen sprake zijn. Als dat wel zo is dan moeten we nu alvast een schop onder onze kont krijgen. Rijnsburgse Boys is gewoon een topploeg in de topklasse en heeft een hoog ex-betaaldvoetbalgehalte, met spelers als Breinburg en Kras. Daarnaast hebben ze veel goede spelers, creativiteit en ook kopkracht. Maar als wij ons normale niveau halen dan moeten we gewoon de volgende ronde halen. Laat ik het zo zeggen: ik speel liever tegen Rijnsburgse Boys uit, dan uit bij Roda JC."


Antoine van der Linden en Kelvin Maynard zijn de twee onzekerheden in de selectie van Gall. Aanvoerder Van der Linden is ziek en Maynard geblesseerd. Het is afwachten of ze op tijd fit genoeg zullen zijn. Mocht het centrale duo het duel niet halen dan zal Gall in het hart van de verdediging naar alle waarschijnlijkheid kiezen voor Mauricio Mazzetti en Yannick de Wit, die dan vanaf het middenveld een linie zakt. In dat geval keert Alexander Bannink vermoedelijk weer terug in de basis. Jorrit Kunst keert in ieder geval terug op de linksbackpositie. Kevin Görtz is geschorst na zijn rode kaart van afgelopen vrijdag tegen Helmond Sport.


Het duel Rijnsburgse Boys - FC Emmen begint dinsdag om 20.00 uur.

Deel dit artikel: