Instellingen Hoogeveen mogen zelf verdeling voor bezuinigingen maken

HOOGEVEEN - Vijf culturele instellingen in Hoogeveen mogen de komende maanden zelf bepalen hoe ze de bezuiniging van 350.000 euro willen verdelen.
Daar lijkt donderdagavond een meerderheid in de gemeenteraad vóór te zijn, zo bleek maandagavond tijdens een inspraakronde in de raad. De vijf cultuurinstellingen waar het om gaat zijn Het Podium, de Tamboer, muziekschool Scala, de bibliotheek en streekmuseum De 5000 Morgen.

De partijen willen de instellingen tot de zomer van 2013 geven om zelf met een voorstel te komen. Cultureel centrum Het Podium, een van de vijf instellingen, laat weten hier niet negatief tegenover te staan.
Het bestuur van Het Podium maakt zich grote zorgen over de toekomst. Als het centrum geen subsidie meer krijgt is een sluiting mogelijk het gevolg. Volgens voorzitter Jan Derks horen in Hoogeveen culturele voorzieningen die beschikbaar zijn voor iedereen. De gemeenteraad beslist op 1 november over de subsidie voor Het Podium.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.