Verdeelde reacties in Drenthe op regeerakkoord

ASSEN - In Drenthe zijn verdeelde reacties te horen op het gisteren gepresenteerde regeerakkoord. Natuurorganisaties zijn optimistisch. De waterschappen zetten vooral vraagtekens bij het akkoord tussen VVD en PvdA in Den Haag.

Natuurmonumenten is positief over het regeerakkoord. Een deel van de bezuinigingen van het vorige kabinet wordt teruggedraaid. Zo wordt weer geld vrijgemaakt voor het realiseren van de ecologische hoofdstructuur. Ook is er weer meer ruimte voor het beheer van natuurgebieden.


Waterschappen


Dijkgraaf Marga Kool van Reest en Wieden vindt dat er in het regeerakkoord volop aandacht is voor water. Daar is ze tevreden over. Minder te spreken is Kool over de toekomstplannen met de waterschappen. Het nieuwe kabinet wil dat de oudste bestuurlijke organisaties van ons land rond 2025 opgaan in de nieuw te vormen landsdelen. Als het aan VVD en PvdA ligt, gaan de provincies in de toekomst op in 5 landsdelen. Volgens Marga Kool is het niet slim om het waterbeheer daar onder te brengen omdat het nu per stroomgebied is georganiseerd en er zo speciale aandacht gegeven kan worden aan bepaalde gebieden.


Regionale omroep


RTV Drenthe ontkomt niet aan de bezuinigingen van de nieuwe regering. De dertien regionale omroepen moeten in totaal 25 miljoen euro bezuinigen op een budget van 142 miljoen euro.

Lees ook:

- Woonconcept niet blij met plannen voor huizenmarkt

- De tekst van het regeerakkoord (via de NOS)


Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: