Te weinig tijd voor schoonmaak bungalows

ASSEN - Schoonmakers van vakantiebungalows krijgen te weinig tijd om hun werk goed te doen. Dat blijkt uit een enquête van CNV Vakmensen.

De bond heeft bezoeken gebracht aan onder meer het vakantiepark van Landal GreenParcs in Aalden. Daar zouden schoonmakers van Fonville uit Coevorden op wisseldagen maar 48 minuten krijgen om een bungalow schoon te maken.


Grote druk
De afdeling personeelszaken van Fonville wil met CNV Vakmensen het probleem bespreken, voordat gereageerd wordt. Commercieel-directeur Bas Hoogland van Landal zegt het beeld dat uit de enquête naar voren komt niet te herkennen. De schoonmakers op vakantieparken staan volgens de bond onder grote druk. Ruim de helft van de schoonmakers zegt nooit voldoende tijd te hebben het werk af te krijgen.


CAO ontduiken

Ook wordt de CAO ontdoken, want er zijn schoonmaakbedrijven die werknemers per bungalow en niet per uur betalen. Fonville spreekt tegen dat dit gebeurt. Landal kan zich niet voorstellen dat professionele schoonmaakbedrijven de CAO ontduiken, omdat het al lastig genoeg is om aan personeel te komen.


Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: