Gall: "Hier had niet gespeeld mogen worden"

VOETBAL - FC Emmen-trainer Joop Gall was voorafgaand aan de wedstrijd op zijn zachtst gezegd 'not amused' over de omstandigheden bij Rijnsburgse Boys. "Het veld is een knollentuin". Maar met name de lichtinstallatie was voor de oefenmeester onacceptabel. "Elke mobiele lichtmast geeft 15 meter licht. Dat betekent dat je op het midden van het veld gewoon helemaal niets ziet."

Bestuursvoorzitter van FC Emmen, Ronald Lubbers hoorde het relaas van Gall voor de wedstrijd aan en nam ook de proef op de som. Op de middenstip aangekomen zie hij: "Dit is toch niet normaal." Gall hoorde voor het duel van teammanager Rini van Vilsteren dat ook de KNVB niet blij was met de verlichting. "Ik hoorde dat deze verlichting in de volgende ronde niet zal worden geaccepteerd. Schandalig, net alsof deze wedstrijd niet van belang is. Met een gunstige loting in de volgende ronde valt er gewoon minimaal een ton te verdienen en dan wordt dit licht deze ronde wel geaccepteerd, maar in de volgende ronde niet. Echt belachelijk."

 

Na afloop wilde Gall de omstandigheden in Rijnsburg niet gebruiken als excuus voor de uitschakeling. "Maar dit veld en deze verlichting werken in het voordeel van amateurclubs. Dat is gewoon zo. Hoe dat komt dat is moelijk uit te leggen. Dat is iets psychologisch. Maar ik wil me daar niet achter verschuilen. Al met al heeft Rijnsburgse Boys dit duel verdiend gewonnen."

Deel dit artikel: