Meppel in beeld als startplaats voor Vuelta 2015

ASSEN - Meppel is in beeld als startplaats voor een etappe van de Vuelta in 2015.

Organisator Jos Vaessen heeft Meppel benaderd voor de wielerronde, waar de provincie Drenthe steeds minder zin in lijkt te hebben, terwijl de ronde van Spanje in 2009 nog met open armen werd ontvangen. Vaessen heeft het over een etappe van Dokkum naar Meppel. En hij zou rekenen op deelname van Emmen, Meppel, Zwolle, de provincie Overijssel en de provincie Noord-Brabant.


Emmen en Drenthe leken enthousiast voor de Vuelta 2015, maar dat enthousiasme is nu een stuk minder dan drie jaar geleden. De kosten lopen in de tonnen. Meppel onderzoekt nu of de komt van de wielerronde het startgeld van 150.000 euro waard is. Meppel is niet blij met het uitlekken van de informatie dat Meppel is in beeld is als startplaats. Meppel zegt overigens het geld van de provincie niet nodig te hebben bij het besluit.


De provincie overweegt om zes ton te investeren. De provincie heeft Vaessen eerder al gevraagd een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren. Dat onderzoek is nog niet klaar. Maar er gebeurt wel van alles in het wielrennen, de dopingaffaires stapelen zich inmiddels op. De Rabobank trekt zich terug als sponsor.

De provincie wacht op het haalbaarheidsonderzoek van en door Jos Vaessen en Meppel weet komende dinsdag door een eigen onderzoek of de gemeente doorgaat met de Vuelta in 2015.


Deel dit artikel: