TVM stopt na Winterspelen met sponsoren van de schaatsploeg

HOOGEVEEN - Transportverzekeraar TVM stopt na de Winterspelen van Sotsji 2014 vrijwel zeker met het sponsoren van de gelijknamige schaatsploeg. Dat zegt directeur Arjan Bos. TVM kiest er voor de olympische cyclus netjes en hopelijk succesvol af te ronden en gaat actief helpen een nieuwe sponsor voor de ploeg van toppers als Sven Kramer en Ireen Wüst te vinden. Het bedrijf had sinds 2000 een eigen schaatsploeg.
Bos liet al eerder doorschemeren dat het bedrijf - na het lange verblijf in het schaatsen - overwoog over te stappen naar een andere sport. Tot voor kort was een terugkeer in het wielrennen een serieuze optie, maar na alle onthullingen in de dopingaffaire rond Lance Armstrong is dat niet langer aan de orde. ,,Als verzekeraar handel je in vertrouwen en het wielrennen past niet bij zo'n imago'', aldus Bos. TVM wil alleen topsporters sponsoren. Motorcoureur Jasper Iwema uit Hooghalen is voor TVM niet van het juiste niveau.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.