Ter Heide terug in wedstrijdselectie FC Emmen

VOETBAL - Ruud ter Heide keert in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap, mogenavond, weer terug in de wedstrijdselectie van FC Emmen. Het is voor het eerst sinds 10 augustus dat de naam van de spits weer op het wedstrijdformulier staat.

In de openingswedstrijd van het seizoen, thuis tegen Dordrecht, raakte Ter Heide geblesseerd aan zijn knie. Net op het moment dat hij weer hersteld was werd de Twent, samen met Jeffrey de Visscher, tijdelijk uit de selectie gezet. Trainer Joop Gall verweet hen een gebrek aan motivatie en inzet. Een breuk leek aanstaande, maar zover kwam het niet en na een drie weken voegden de twee dissonanten zich weer bij de selectie. Jeffrey de Visscher zat afgelopen vrijdag en ook in de bekerwedstrijd bij Rijnsburgse Boys alweer op de bank, Ter Heide nog niet. "Ik ben niet tevreden over de manier hoe Ruud zich opstelt. Hij houdt zich afzijdig", aldus Joop Gall een week geleden.


Nu zeven dagen later zit Ter Heide toch bij de wedstrijdselectie. "Dat heeft hij verdiend. Bovendien, en dat is veel belangrijker, hebben we elkaar diep in de ogen gekeken. We hebben een goed gesprek gehad en hele dikke streep gezet. We gaan met elkaar verder. Dat is goed voor de club, want we krijgen er weer een scorende speler bij ondanks dat Wout Weghorst het prima doet. Ik zag aan hem dat de boodschap aankwam en hij zag aan mij dat ik bloedserieus was", aldus Gall die uitlegt waarom Ter Heide na zijn terugkeer op het trainingsveld een aantal weken toch weer op de tribune moest plaatsnemen. "Ik zag in de afgelopen weken nog niet de Ruud die ik wilde zien, ook in lichaamstaal niet. Maar dat heeft hij nu toch danig verbeterd. Of ik iets bij hem geraakt heb? Dat zou kunnen, maar misschien heeft hij ook wel iets bij mij geraakt. Ik kijk ook in de spiegel. Ik vond dat het de hoogste tijd werd voor nog een gesprek. Ik ben heel graag on speaking terms met mijn spelers. Ik ben een relatiegericht mens, maar ook trainer. Dat nieuwe gesprek was er nog niet gekomen. Dat lag aan hem, maar ook aan mij. Nu hoop ik dat het heeft gezorgd voor de nodige prikkels, maar daar reken ik op. Natuurlijk hoeft niet alles goed te gaan, maar als Ruud zijn stinkende best doet dan komt de rest vanzelf."

Deel dit artikel: