Gall in dubio over opstelling tegen De Graafschap

VOETBAL - Joop Gall verexcuseert zich ten opzichte van alle aanhangers van FC Emmen, want voor het eerst dit seizoen kon de oefenmeester op donderdagmiddag zijn opstelling niet prijs geven. "We missen een aantal spelers. De gehele technische staf heeft huiswerk meegekregen. Morgen (vrijdag) komen we eerder op het stadion en dan zullen we de basiself gaan invullen."

Peter van der Vlag, Jorrit Kunst, Said Bakatti, Alexander Bannink en Wout Weghorst zijn de zekerheidjes. Hoe het team er verder uit komt te zien in het duel tegen De Graafschap is onduidelijk. "We zoeken naar de juiste balans. Gaan we Yannick de Wit weer een linie laten zakken of kiezen we voor Mazzetti en Görtz in het hart van de verdediging, zodat De Wit gewoon middenvelder blijft? Het is één van de vele afwegingen die Gall uiteindelijk zal moeten maken. De trainer kan immers niet beschikken over aanvoerder Antoine van der Linden, maar ook zijn kompaan in hart van de verdediging Kelvin Maynard is geblesseerd. Kay Velda (schorsing) en Rutger Worm (blessure) missen op het middenveld.


Gall beseft dat zijn ploeg toe is aan een succesje na vijf duels zonder overwinning. "Ja, we zijn weliswaar uit de beker. Dat is ontzettend jammer. Toch had dat bij ons niet de prioriteit. De prioriteit is nog steeds de negende plaats. Dat houdt ik de groep ook voor én die negende plaats is helemaal niet ver weg hoor. Met een overwinning staan we er weer goed voor."


Tegenstander De Graafschap kent een slechte start van het seizoen. De degradant staat op de 10e plaats in de Jupiler League en heeft maar drie punten meer dan Emmen, dat 15e staat. De ploeg van trainer Pieter Huistra blameerde zich in de competitie onlangs met een nederlaag bij het onderaanstaande Almere City FC en in de beker ging de club uit Doetinchem dinsdag kansloos met 0-3 onderuit tegen Go Ahead Eagles. Ook bestuurlijk gaat het niet echt lekker met De Graafschap. Voorzitter Clemence Ross stapte woensdag per direct op. "Het zit niet lekker daar, maar dat kan natuurlijk snel veranderen. Dat moeten wij voorkomen."

Deel dit artikel: