Opnieuw 100 ontslagen voor thuiszorg

HOOGEVEEN/EMMEN - Bij Thuiszorgorganisatie De Zorgzaak in Hoogeveen vallen 100 ontslagen door de aanbesteding van de thuiszorg in Emmen aan de organisaties TSN uit Twente en Faveo uit Rotterdam.

Het totaal aantal ontslagen komt nu op 350. De Zorgzaak heeft wel meegedaan aan de aanbesteding, maar had al aan het college van B & W en de gemeenteraad van Emmen aangegeven dat er voor het verlaagde uurtarief van 17 euro geen zorg gegeven kan worden, alleen schoonmaakhulp. Volgens B & W van Emmen kunnen zowel zorg als schoonmaak prima voor het verlaagde uurtarief en hoeft de zorg er niet onder te lijden.


Een thuiszorgmedewerker verdient zelf rond de 11 euro per uur en dat is geen vetpot, zegt Zorgzaak-directeur Ruud Slot.Volgens de Zorgzaak-directeur zijn de gemeenteraadsleden in Emmen bewust verkeerd ingelicht over de gevolgen van de goedkopere aanbesteding. Ambtenaren zouden in opdracht van het college van B & W informatie over de gevolgen van een lager uurtarief hebben achtergehouden.

Eerder stapten twee andere thuiszorgorganisaties - De Tangenborgh en Buurtzorg - al uit de aanbesteding omdat ze vinden dat Emmen de thuiszorg uitkleedt en voor 17 euro geen zorg geleverd kan worden. Bij de Tangenborg komen 200 mensen op straat te staan, bij Buurtzorg 50. Samen met het personeel van de Zorgzaak verliezen dus 350 thuiszorgers in Emmen hun baan. Daar komen ook nog 30 ontslagen voor de Tangenborg in Coevorden bij.

Meer over dit onderwerp:
Emmen
Deel dit artikel: