De Hondsrug moet aparte status krijgen om meer toeristen te trekken

EES - De provincie Drenthe en een aantal gemeenten willen een aparte status voor de Hondsrug om meer toeristen te trekken.
Instellingen, toeristische attracties, ondernemingen en gemeenten willen onder één naam naar buiten treden. Als Geopark Hondsrug kunnen activiteiten en voorzieningen beter onder de aandacht van de toeristen gebracht worden.

Het idee is dat vooral Nederlandse toeristen worden getrokken. De initiatiefnemers verwachten niet direct grote groepen Chinese toeristen die de Hondsrug gaan bezoeken. Het doel is vooral om Nederlandse toeristen voor meerdere dagen naar het gebied te lokken.

De Hondsrug loopt van Tynaarlo via Borger-Odoorn naar Coevoerden en is ontstaan in de ijstijd, zo'n 150.000 jaar geleden. Vandaag werd de aanvraag ondertekend om voor de Hondsrug een erkenning te krijgen als Europees Unesco Geopark. De verwachting is dat er pas volgend jaar een beslissing over de status van het gebied genomen wordt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.