Hoogeveen-trainer Zandink wil goed afscheid nemen

VOETBAL - Berry Zandink verlaat na vijf seizoenen zondaghoofdklasser vv Hoogeveen. Dat maakte de oefenmeester uit De Blesse vorige week bekend. Met Hoogeveen promoveerd hij in het seizoen 2009/2010 naar de hoofdklasse.
"Dat was ook de doelstelling die ik van het bestuur had gekregen. Daarna was het zaak om een stabiele hoofdklasser te worden, maar dat is nog niet gelukt. Dat is erg jammer, maar er zijn wel duidelijke redenen voor. Met name de financiële middelen zijn gewoon niet voorhanden. Zeker niet nadat onze vorige hoofdsponsor failliet ging."

Zandink vervolgt: "Ik wil heel graag op een mooie manier afscheid nemen van deze groep en club. Dat kan maar op één manier, met de zekerheid dat hier ook volgend seizoen een hoofdklasser speelt. Dat heb ik ook tegen de groep gezegd. Hoe we het gaan doen, dat maakt me niet uit. Als we het maar redden, desnoods via de nacompetitie."

Zijn eigen toekomst is nog onduidelijk. "Iedereen mag bellen, ik sta voor heel veel dingen open maar dan moet het wel een ploeg zijn die ambitieus is. Dat ben ik zelf ook. Met mijn laatste twee clubs ben ik vanuit de eerste klasse gepromoveerd naar de hoofdklasse. Het zou mooi zijn als ik weer bij een hoofdklasser aan de slag kan. Dat kan op zaterdag of zondag. Een voorkeur heb ik niet", aldus Zandink.

Met Hoogeveen staat hij op dit moment 12e in de hoofdklasse C. Als de ploeg ook die positie het seizoen afsluit, dan wachten er nog promotie-/degradatiewedstrijden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl