HZVV zoekt twee hoofdtrainers

VOETBAL - Zaterdaghoofdklasser HZVV is op zoek naar twee hoofdtrainers, één interim-trainer voor de rest van dit seizoen én een hoofdtrainer voor de langere termijn, die na de zomer gaat beginnen.

De interim-trainer is nodig omdat de Hoogeveense hekkensluiter van de hoofdklasse C sinds afgelopen dinsdag zonder hoofdtrainer zit na het vertrek van André Blom. "De chemie was weg. Heel vervelend dat je dan zo'n beslissing moet nemen, maar je zet geen 15 spelers terug naar het tweede. Bovendien was het extra moeilijk omdat André gewoon een prima persoon is, een goede trainer en een echte HZVV-man", aldus voorzitter Jan Stam.


Stam vervolgt: "We willen zo snel mogelijk een nieuwe trainer voor de groep. Het liefst dinsdagavond al. We hebben bewust gekozen voor een interim-periode tot het eind van het seizoen omdat we hem niet willen opzadelen met een erfenis van dit seizoen. Daarom kiezen we voor twee aparte sollicitatieprocedures. Voor de interim klus hadden we Claus Boekweg gepolst, maar hij zei helaas 'nee'. Of Karlo Meppelink een goede kandidaat is? Jawel, maar Karlo zien we meer voor de langere termijn. Dus na dit seizoen. Hij kent de club en ook veel spelers die de komende jaren vanuit de jeugd de stap zullen moeten maken naar de selectie."

Deel dit artikel: