Slap begin nekt Emmen in Eindhoven

VOETBAL - FC Emmen bewees zichzelf maandagavond een hele slechte dienst door in en tegen Eindhoven met 2-1 te verliezen.
Een dure nederlaag van de nummer drie tegen de nummer 18 van de eerste divisie, want nummer 2 - VVV Venlo - verloor verrassend in Deventer van de Go Ahead Eagles. Emmen begon slap in Eindhoven en binnen 10 minuten keek de ploeg al tegen een 1-0 achterstand aan. De goal werd gescoord door Tim Janssen. Nog voor rust kreeg Emmen twee kansen om op gelijke hoogte te komen. Eerst via een strafschop van Sergio van Dijk en even later via een kopkans van Melchior Schoenmakers. Beide keren was Eindhoven-doelman Jelle ten Rouwelaar de grote winnaar, al waren er volop twijfels bij de kopbal van Schoenmakers, die de doellijn zou zijn gepasseerd. In de tweede helft drong Emmen sterk aan en kreeg de ploeg drie grote kansen. Maar de lat en Ten Rouwelaar lagen in de weg. Een kwartier voor tijd werd het 2-0 voor de thuisploeg, via Frank Demouge. Mourad scoorde in de slotfase nog de 2-1, maar verder kwam Emmen dus niet. Aanstaande vrijdag kan Emmen zich revancheren in de thuiswedstrijd tegen Excelsior; de koploper in de eerste divisie met vier punten voorsprong op de Drentse club. Emmen moet het dan wel stellen zonder Frank Karreman en Mourad. Beide spelers kregen maandagavond geel en zijn aanstaande vrijdag geschorst.