Leeg kantoorpand in Assen wordt wooncomplex

ASSEN - De gemeente Assen heeft haar eerste succes geboekt, bij het zoeken naar een nieuwe invulling voor leegstaande kantoorpanden.

Het vroegere Reclasseringskantoor op de hoek van de Pelikaanstraat met de Rolderhoofdweg wordt omgebouwd tot wooncomplex met huurappartementen. De gemeente heeft daarover een overeenkomst gesloten met de vastgoedeigenaar. Er komen 16 duurdere huurappartementen in het complex dat vlak bij de binnenstad ligt. Wethouder Henk Matthijsse is blij dat op deze manier leegstand kan worden opgelost.

Terugdringen leegstand
Deze eerste deal met vastgoedeigenaar Hoge Holt uit Gramsbergen is het resultaat van een speciaal expertteam, dat zich in Assen bezighoudt met het terugdringen van leegstand. Daarbij gaat het om winkels en om kantoorpanden. In dit expertteam werkt de gemeente Assen nauw samen met beleggers, makelaars, vastgoedeigenaren en gebruikers.

Veel leegstaande kantoorruimte
Volgens wethouder Matthijsse heeft Assen, vergeleken met andere steden, een grotere oppervlakte aan leegstaande kantoorruimte. Dit wordt veroorzaakt door een paar hele grote kantoorpanden, waar al jaren geen huurders inzitten. Het gaat ondermeer om het vroegere NAM-kantoor bij Assen-Zuid, om kantoorruimte aan het Eemland en om de Abel Tasmanflat bij het Veemarktterrein. Matthijsse hoopt dat het eerste succes een mooi voorbeeld zal zijn voor andere vastgoedeigenaren.

De gemeente Assen steekt verder geen geld in de ombouwprojecten. Wel wordt er zo snel mogelijk meegewerkt aan de noodzakelijke procedures, zoals een bouwvergunning en een bestemmingsplan-wijziging.

Het complex is te bekijken op Funda:http://www.fundainbusiness.nl/kantoor/assen/object-4287723-pelikaanstraat-2/

Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: