Persconferentie AOC Terra na zelfdoding scholiere

MEPPEL - Scholengemeenschap AOC Terra houdt vanmiddag een persconferentie in het gemeentehuis van Staphorst naar aanleiding van de zelfdoding van een 15-jarige scholiere. Bij de school hangt de vlag halfstok.

Ook is er op de scholengemeenschap een stilteruimte ingericht waar leerlingen het meisje kunnen gedenken. AOC Terra laat onderzoek doen naar de dood van de scholiere. Het meisje uit Staphorst maakte dinsdag in het bijzijn van klasgenoten een einde aan haar leven. Ze sprong op weg van huis naar school bij een spoorwegovergang in Meppel voor de trein.


Pesten als oorzaak

Volgens directeur Evert Weide is het een enorme klap en ervaren de kinderen dit als uiterst traumatisch. Diverse bronnen melden dat pesten de oorzaak zou zijn van de zelfdoding. Zo zou er een afscheidsbrief zijn waarin het meisje aangeeft dat ze erg leed onder pestgedrag van andere kinderen.


Ook burgemeester Alssema van Staphorst en de moeder van een vriend van het meisje spreken erover dat het meisje werd gepest. Dit meldt RTV Oost. Burgemeester Alssema heeft de familie gesproken, die verslagen is en intens verdrietig.


Stille tocht

Er komen initiatieven op gang om op Tweede Kerstdag een stille tocht te houden.


Scholiere won met gedicht

Het meisje heeft in 2010 een wedstrijd gewonnen met een gedicht over pesten. Ze deed mee met het Meppeler Poëziefestival voor scholieren. In haar gedicht beschreef ze hoe het was om op de basisschool gepest te worden.


Op mijn vorige school,

ben ik erg gepest.

Ik was anders dan de andere,

anders dan de rest.

Ik weet niet waarom,

het begon als een spel.

Het liep uit de hand,

en eindigde voor mij in een hel.

Het ging 3 jaar door,

en niet alleen schelden.

Wat ik ook elke dag hoor.

Ik had er echt genoeg van,

het zat me tot hier.

Nu ben ik daar weg,

met heel veel plezier.

Diep van binnen ben ik bang,

want straks herhaalt het zich weer,

dan voel ik die pijn weer,

en dat wil ik nooit meer.


(Bron: Meppeler Courant)


RTV Drenthe volgt de persconferentie

De persconferentie is om 16.00 uur vanmiddag. RTV Drenthe is hierbij. Tussen 16.00 en 18.00 uur hoort u dit op Radio Drenthe en om 18.18 uur in Drenthe Nu op televisie.


Zie ook:

- School onderzoekt verband pesterijen en dood scholiere

Meer over dit onderwerp:
Meppel
Deel dit artikel: