Appelbloesem-ouders moeten belasting terugbetalen

ASSEN - Ouders die de kinderopvang via De Appelbloesem in Beilen lieten regelen, moeten de Belastingdienst geld terugbetalen.
Dat heeft de Raad van State besloten. De uitspraak kan grote financiële gevolgen hebben voor de ouders. Sommigen moeten duizenden euro's overmaken aan de Belastingdienst. De ouders kregen een toeslag van het Rijk voor kinderopvang. Dit geld moet nu teruggestort worden omdat het inmiddels failliete gastouderbureau misbruik maakte van de regeling. Maar de ouders zijn aansprakelijk zegt voorzitter Gjalt Jellesma van BOinK, de landelijke belangenvereniging van ouders in de kinderopvang.

Gedupeerden
Eén van de gedupeerden is Hettie Campfens uit Leiden. Zij moet nu 25.000 euro terugbetalen aan de Belastingdienst. Net als honderden andere ouders liet zij de toeslag van het rijk voor kinderopvang op de rekening van Appelbloesem storten. Dat zou verder de financien regelen. Maar daarvan maakte het inmiddels failliete bureau misbruik.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.