Kerstboom met gebreide versieringen in Westerbork

WESTERBORK - Na een jaar van voorbereidingen, is ie klaar. De kerstboom van buurtvereniging De Lombardijers in Westerbork.
Het is een bijzondere boom, want deze is niet versierd met glazen ballen of plastic slingers. De boom in Westerbork heeft alleen maar gebreide versieringen. Onder gezang zijn vandaag de laatste stukjes huisvlijt in de boom gehangen.

Prijsvraag

Buurtverenigingen in Westerbork doen elk jaar hun best om een grote kerstboom te versieren. De mooist versierde kerstboom verdient een prijs. Buurtvereniging ‘De Lombardijers’ had de boom vorig jaar versierd met handschoenen en mutsen. Op dat moment hadden zij bedacht om eind 2012 de boom te versieren met een lang breiwerk, een grote sjaal. De sjaal is een jaar lang van huis naar huis gegaan en werd beetje bij beetje langer. Iedereen werkte mee aan de lengte van de sjaal. Op dit moment is de sjaal al bijna twintig meter lang. Het thema van De Lombardijers is ‘De buurt rond breien’.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.