Drukkerij Ten Brink Meppel failliet

MEPPEL - Drukkerij Ten Brink in Meppel is vrijdag failliet verklaard.

Dat was het gevolg van het faillissement dat even eerder in Duitsland werd uitgesproken over het zusterbedrijf Stürtz in Würzburg. Curator Jeroen Reiziger zegt dat de drukkerij in Meppel geleverd heeft aan het Duitse zusterbedrijf en daarvoor geld te vorderen heeft. Zelf heeft de Meppeler drukkerij bovendien een schuld van ongeveer twaalf miljoen euro aan leveranciers.


Beide bedrijven behoren tot moederbedrijf Euradius. De derde poot in Alphen aan de Rijn is niet failliet. De curator wil nu alle drie bedrijven samen als één geheel verkopen. Er zijn twee kandidaten, de bestaande aandeelhouders en een andere niet nader genoemde kandidaat. Volgens Reiziger valt de aandeelhouders en de directie niets te verwijten. Hij wil een snelle doorstart maken.


De afgelopen maand werd bij Ten Brink al een reorganisatie doorgevoerd die 34 arbeidsplaatsen kostte, waaronder twintig gedwongen ontslagen. Omdat het sociaal plan nog niet was uitgevoerd, worden die nu ook door het faillissement getroffen. Er werken in Meppel 212 mensen.

Meer over dit onderwerp:
Meppel
Deel dit artikel: