Jones eruit, Velda erin bij FC Emmen

VOETBAL - Of hij gepasseerd zou zijn na afgelopen vrijdag is de grote vraag, maar FC Emmen-trainer Joop Gall hoefde er geen antwoord op te geven. Matias Jones, de linkerspits die in de winterstop overkwam van FC Groningen maar de afgelopen twee duels niet kon imponeren, is geblesseerd.
"Hij kampt met een liesblessure en reist ook niet mee naar Helmond", laat Gall weten. "Hij is gewoon niet fit, dat heb ik de hele week al gemerkt." Of hij hij misschien al niet topfit naar Emmen kwam, daar kan Gall niet over oordelen. "Ik heb hem voor de winterstop een aantal maal in actie gezien en die keren heb ik in ieder geval niets gemerkt."

Kaj Velda keert door de afwezigheid van Jones weer terug in de basis. Dat zou kunnen betekenen dat Gall kiest voor Mamedov als linkerspits, maar ook dat hij tegen de nummer drie van de Jupiler League begint met een versterkt middenveld. Dat laatste lijkt waarschijnlijker. In dat geval laat de Emmen-trainer, die al twee keer door Helmond Sport werd benaderd als hoofdcoach, de linkerkant vrij. "En moeten de middenvelders maar in die ruimte knallen. We willen gewoon meer voorin zijn, meer gevaar stichten."

Helmond Sport is in 2013 nog ongeslagen. Het won bij Almere City (0-1), speelde gelijk bij Fortuna Sittard (1-1) en op bezoek FC Dordrecht werd er met 2-4 gewonnen. "Dat was overigens een wedstrijd waarin Helmond Sport met een handbalverdediging speelde en gokte op de counter. Met succes, maar het zegt veel dat doelman Van der Steen werd gekozen tot man of the match. Maar dat zal in een thuiswedstrijd vast anders zijn. Het is een degelijke ploeg, met gevaarlijk aanvallers in de personen van Quekel, Guvenc en de van Heerenveen overgekomen Fazli."

foto: fcemmennieuws - facebook