Drentse zondaghoofdklassers moeten aan de bak

WKE wint van UNA
WKE wint van UNA
VOETBAL - In de zondaghoofdklasse C is iedere wedstrijd een finale voor de vier Drentse ploegen. Nieuw Buinen moet hopen een wonder om te overleven, Hoogeveen moet alle zeilen bijzetten om boven de degradatiestreep te blijven en de Meppeler clubs - Alcides en MSC - moeten winnen om in de buurt te blijven van koploper Juliana'31.
Nieuw Buinen, nog altijd stijf onderaan met 3 punten uit 13 duels, gaat op bezoek bij Rohda Raalte en hoopt daar in de veertiende wedstrijd van het seizoen de eerste overwinning te boeken. Dat zal ongetwijfeld een lastig verhaal worden, want Rohda staat 3e en doet volop mee in de strijd om de titel. Eerder dit seizoen ging Nieuw Buinen thuis nipt, met 0-1, onderuit tegen de ploeg uit Raalte.

Hoogeveen gaat op bezoek bij middenmoter NEC in Nijmegen en de ploeg van scheidend trainer Berry Zandink heeft de punten hard nodig om boven de welbekende streep te eindigen. Na de thuisnederlaag van twee weken geleden tegen Be Quick staan de Hoogeveners op de 12e plaats, een p/d-plek. In de thuiswedstrijd speelden Hoogeveen en NEC met 0-0 gelijk.

Alcides ontvangt Longa'30 uit Lichtenvoorde, de ploeg die één punt boven Hoogeveen staat. De Meppelers zijn na de verrassende nederlaag (1-0) tegen De Bataven gezakt naar plaats 4, met vier punten achterstand op Juliana'31. Bij Alcides is Dennis Blokzijl weer terug na een schorsing, maar ontbreekt nu captain Eric-Jan Lijzen vanwege een schorsing. Gu?ntaç Akkaya is nog geblesseerd. Alcides zal met rouwbanden spelen ter nagedachtenis aan het overleden erelid Harm Katoele. Tevens zal er één minuut stilte in acht genomen worden voorafgaand aan de wedstrijd.

MSC, de nummer 5 in de zondaghoofdklasse C, is sinds 28 oktober nog ongeslagen en speelt vanmiddag uit bij OJC Rosmalen. Op basis van de stand mag dat geen probleem zijn voor de zwart-witten. Rosmalen staat 9e en heeft 8 punten minder dan MSC. Bovendien won de formatie van het trainersduo Brandsma/Blom het thuisduel met 2-0. Het duel Rosmalen - MSC begint om 14.30 uur.

De enige Drentse topklasser, WKE, gaat vanmiddag op bezoek bij Chabab in Amsterdam. De club die wordt getraind door Alami Ahannach, ex-trainer van WKE. Begin september stonden beide ploegen tegenover elkaar op sportpark Grote Geert en dat duel werd enigszins fortuinlijk met 3-1 gewonnen door de Emmenaren. Bij Chabab, dat grote problemen heeft met de gemeente Amsterdam vanwege verhuis/verbouwplannen van het complex, speelt ex-AZ speler Dibi. Hij zou tegen WKE wel eens zijn laatste wedstrijd kunnen spelen voor Chabab, want hij staat in nadrukkelijke belangstelling van een Indonesische profclub.

In het tv-programma Onze Club kunt u vanavond de wedstrijdbeelden zien van Alcides - Longa'30, maar ook van VKW - HODO, vv Emmen - Achilles 1894 en de wedstrijden van de twee Drentse zaterdaghoofdklassers: ACV en HZVV. De uitzending begint om 18.25 uur.