Hoogeveen krijgt minimamoestuin

HOOGEVEEN - In Hoogeveen komt midden in de stad een moestuin voor minima: Terra Nostra. Zo kunnen mensen met weinig geld niet alleen gratis groenten verbouwen en meenemen, maar komen ze ook meer uit hun isolement denkt de initiatiefnemer Henk Udding.
Udding ziet het aantal minima dat bij de voedselbank terecht komt stijgen en tegelijk krijgt de voedselbank steeds minder verse producten omdat supermarkten veel scherper op hun voorraad letten. Een oud en gesaneerd fabrieksterrein aan het Haagje van 6800 m2 is volgens Udding uitermate geschikt voor de moestuin.

Leden van de volkstuinvereniging Ons Domein uit Krakeel gaan de minima-moestuiners straks helpen met het tuinieren. Bestuurder Gerrit van Dalsem gaat onder zijn leden vrijwilligers werven. Bijstandsmoeder Anja Engels en dochter Klarussa hebben zich al aangemeld om groenten te gaan verbouwen.

Behalve verse groenten levert het de minima ook nieuwe contacten op zodat ze meer uit hun sociale isolement komen, zo denken de initiatiefnemers. In april moeten de eerste groenten gepoot kunnen worden. Terra Nostra zoekt nog vrijwilligers en tuingereedschap.