Apotheker ontkent aantijgingen rond overname Rendo

Rendo-gebouw in Meppel
Rendo-gebouw in Meppel
MEPPEL - Oud-burgemeester van Steenwijkerland, Hayo Apotheker, ontkent dat hij onvoldoende toezicht heeft gehouden op de overname van de regionale energienetbeheerder Rendo in Meppel.
Apotheker, tegenwoordig burgemeester van de gemeente Súdwest-Fryslân, was destijds toezichthouder van Rendo. Hij werd de afgelopen dagen er van beschuldigd onvoldoende toezicht op deze overname te hebben gehouden. Apotheker laat in een brief aan de gemeenteraad weten dat hij zich niet in het geschetste beeld herkent.

In opspraak

Rendo kwam in 2012 in opspraak toen de directeur van het bedrijf werd opgepakt op verdenking van omkoping en valsheid in geschrifte. De directeur zou in 2006 1 miljoen euro hebben gekregen om de overname van de elektriciteitspoot van Rendo door de Belgische energieproducent Electrabel mogelijk te maken. Het onderzoek naar Rendo is volgens de burgemeester nog in volle gang. Het is nog onbekend wanneer dit onderzoek zal worden afgerond.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.