Gall geeft zelfde elf vertrouwen tegen Fortuna Sittard

VOETBAL - Trainer Joop Gall houdt vanavond in het thuisduel tegen Fortuna Sittard vertrouwen in de basisspelers die afgelopen vrijdag met 4-3 verloren bij Helmond Sport.
"Je kan altijd wel een reden verzinnen om iets te wijzigen in je elftal, maar ik ben een trainer die zijn spelers ook vertrouwen wil geven. Bovendien beviel de speelwijze van afgelopen vrijdag wel. We speelden met een 'open' linkerkant en behoudens de eerste dertig seconden was ik daar best tevreden over", aldus Gall.

Fortuna Sittard, waar FC Emmen eerder dit seizoen met 3-1 van verloor, is bezig aan een mindere fase in de competitie. De ploeg van trainer Willy Boessen koerste lang op een play-off plek, maar na vier wedstrijden zonder zege is de club uit Limburg gezakt naar de tiende plaats. Verschil in aantal punten met FC Emmen is aanzienlijk, namelijk 14. "En ik heb begrepen dat Boessen iets recht wil zetten tegen ons. Ik hoop dat we dat kunnen voorkomen."

Op basis van het vertoonde spel van afgelopen vrijdag heeft Gall in ieder geval een goed gevoel. "Zeker weten. Ze hebben karakter getoond en ik hoop dat ze dat vanavond voor eigen publiek weer zullen doen. Ik hoop wel dat we scherper zijn in verdedigend opzicht."

Het duel FC Emmen - Fortuna Sittard begint om 20.00 uur en staat onder leiding van Bekebrede.

Opstelling FC Emmen: Van der Vlag; Bakkati, Maynard, Van der Linden, Kunst; Velda, Hiariej, Metaj, Mamedov; Wijks en Ter Heide.