Assen schrapt plan voor openluchtzwembad

ASSEN - Assen krijgt toch geen openluchtzwembad. Het college van B en W schrapt het bad, omdat er volgend jaar zes miljoen euro extra bezuinigd moet worden. Vanaf 2015 is dat zelfs tien miljoen.
Voor het openluchtbad was drie miljoen gereserveerd en de gemeente was in overleg met de Bonte Wever om het daar te realiseren. Er zou ook 15 jaar lang jaarlijks 275.000 euro in de exploitatie worden gestoken. Maar dat geld gaat nu naar grote projecten voor sportverenigingen zoals de wielerbaan op Stadsbroek, die 3 miljoen kost, en een nieuw hockeycomplex in Kloosterveen voor HVA.

Milieu Educatief Centrum

Ook komt er voor vier miljoen euro een Milieu Educatief Centrum bij de kinderboerderij in het Asserbos, met ondermeer ruimte voor de Parktijkschool ProAssen. Verder gaat de multifunctionele accommodatie in Assen-Oost door en investeert de gemeente negen miljoen euro in de verbouw van het stadhuis. Volgens het college van B en W zijn deze plannen zo ver in voorbereiding dat ze niet meer teruggedraaid kunnen worden.

Bij de gemeente gaan er 25 arbeidsplaatsen verloren, maar dat gaat via natuurlijk verloop, en er worden minder mensen extern ingehuurd.

Nog meer bezuinigen

Vanaf 2015 moet Assen nog eens op zoek naar vier miljoen aan besparingen, maar dat is volgens B en W een klus voor het nieuwe college dat na de raadsverkiezingen in 2014 aan de slag gaat. Wel komt er onderzoek naar mogelijke ingrepen, zoals uitbreiding van het betaald parkeren in de stad.

Bezuinigingen op sociale zaken is volgens het college niet aan de orde, om kwetsbare groepen niet nog zwaarder te treffen. Wel gaat de WOZ voor burgers omhoog en wordt gekeken of inwoners onderhoud van openbaar groen voor eigen rekening kunnen doen.
De gemeenteraad beslist met de behandeling van de Voorjaarsnota definitief over de bezuinigingsvoorstellen van het college.

Verbouwing stadhuis

Ondanks miljoenenbezuinigingen in Assen steekt de gemeente wel zo'n 9 miljoen euro in een verbouwing van het stadhuis. Dat was aanvankelijk zelfs 14 miljoen, maar dat plan is vanwege de bezuinigingen versoberd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.