Agressieve broers de cel in

ASSEN - Twee 20-jarige tweelingbroers uit Assen hebben een celstraf van twee jaar en drie maanden gekregen, waarvan negen maanden voorwaardelijk.
De broers sloegen in maart een Schiedamse voetbaltrainer bewusteloos met een grote tak en een baksteen. De daders hadden samen met twee vrienden in een café ruzie gekregen met vier jeudige voetballers van SC Spaland uit Schiedam. Op straat werd de ruzie voortgezet waarbij de 47-jarige elftalleider probeerde de zaak te sussen. Die werd daarop zelf aangevallen. De man liep een gebroken jukbeen, een gebroken neus en een beschadigd oor op en raakte al zijn tanden en kiezen kwijt. Naast de celstraf moeten de daders het slachtoffer 3.000 euro smartengeld betalen. Ook moeten beide broers zich psychisch laten behandelen. Een derde verdachte kreeg een werkstraf van honderd uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand. Een vierde handlanger moet zich later nog verantwoorden voor de rechtbank.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl