RTV Drenthe wint NL Award

PROVINCIE - RTV Drenthe verslaggever Anthon van der Neut heeft een NL Award gewonnen voor zijn radiodocumentaire ‘Terug naar Nieuwlande’. In de documentaire gaat Van der Neut met de 90-jarige Amsterdammer Max Léons terug naar Nieuwlande, waar hij vertelt over zijn rol als verzetsstrijder in de oorlogsjaren.

De NL Award is een jaarlijkse onderscheiding voor de beste producties van de regionale omroepen. De prijs werd uitgereikt door NOS-verslaggever Pauline Broekema op de ROOS dagen in Lunteren. Het juryrapport was lovend. “Een uitermate boeiende hoofdpersoon vormt een stevige basis voor deze radio documentaire. Goede research, mooie locatie en een uitstekende verslaggever zorgen voor prachtige radio die de luisteraar aan de radio gekluisterd houdt. Met kop en schouders de winnaar in deze categorie.” Vorig jaar won Van der Neut ook een NL Award met zijn radiodocumentaire over Harry Muskee.


De documentaire ‘Terug naar Nieuwlande’ wordt op 4 mei om 18.00 uur opnieuw uitgezonden op Radio Drenthe. Het programma kunt u ook beluisteren via onze website op rtvdrenthe.nl/programma’s. Een foto van de prijsuitreiking vindt u in de bijlage.

Meer over dit onderwerp:
Persbericht RTV Drenthe NL Award
Deel dit artikel: